Tilbake til alle arrangementer

Foredrag: Kilden i samarbeid med fakultetet for kunstfags forskningsgruppe Modernism(s), Kilden.

Stipendiat ved kunstfag, UiA, Deise Faria Nunes. Tekstilkunst: Kyioshi Yamamoto

Kilden i samarbeid med fakultetet for kunstfags forskninsgsgruppe Modernism(s)


MULTISALEN

Foredrag kl. 15.00-16.15

- Camilla Mørk Røstvik om mensen og modernismen
- Førsteamanuensis fakultet for kunstfag, UiA, Anna Blekastad Watson om modernismen og politisk teater
- Markus Sannes om Japan og modernismens arkitektur
- Førsteamanuensis fakultet for kunstfag, UiA, Frida Forsgren om når Modernismen treffer klasserommet anno 2024

Pause kl. 16.15-16.30

Foredrag kl. 16.30-17.30

Et postkolonialt perspektiv på modernismen: «Native Brazilian Music og det moderne blikket»


Stipendiat ved kunstfag, UiA - Deise Faria Nunes er performance-kunstner, teaterviter og PhD-kandidat i programmet Kunst i Kontekst ved Universitetet i Agder. Hennes spesialfelt er performance studier, svart og interseksjonell feminisme, dekoloniale perspektiver og tverrfaglige kunstuttrykk. Foredraget blir etterfulgt av en samtale mellom Nunes og Førsteamanuensis i kunsthistorie ved UiA Frida Forsgren.

I slutten av 1930-tallet startet den berømte dirigenten Leopold Stokowski et unikt prosjekt i Rio de Janeiro: han ville samle og spille inn det han kalte “the native Brazilian music”. Prosjektet resulterte i et album utgitt i 1942, som fikk nettopp det navnet. 
I foredraget Native Brazilian Music og det moderne blikket vil kunstner-forsker Deise Faria Nunes utforske det moderne blikket på afro-brasilianske kunstneriske og kulturelle uttrykk og hvordan disse uttrykk ikke er en del av diskursen om moderne kunst på egne premisser.

 

Kjøp billetter her

Om forskningsgruppen Modernism(s)

Forskningsgruppa Modernism(s) er en bredt orientert forskningsplattform som fordyper seg i det utvidede kunsthistoriske feltet modernisme med transnasjonale, globale og tverrestetiske forgreininger. Det samlende fokus for gruppa er interessen for modernismen som epoke og fenomen, der vi ønsker å utfordre kanonbegrepet fra ulike perspektiver og tilnærminger.

Gruppa er unik i norsk sammenheng ved at den kombinerer erfaringer og tilnærminger fra praksisfeltet, med teoretiske perspektiver fra akademia. Dette gir oss mulighet til å både observere kunst som et historisk, teoretisk og estetisk fenomen, samt undersøke kunstens sosiale og relasjonelle kontekster. Kombinasjonen av forskere fra universitetet og fra museumsfeltet åpner i tillegg opp for en rekke ulike metodologiske innfallsvinkler.

 
 
Forrige
Forrige
26. september

Samtale om det Nordiske, Studenthuset BARE

Neste
Neste
26. september

Mind of Modernism, Cinemateket